Zacht ei koken

Categorieën Koken

Een zacht ei koken heeft onder andere te maken met de duur van het ei koken. GA je het ei te lang koken dan is het al gauw hard. Dus wil je een zacht ei koken? Hieronder kun je lezen hoe je dat voor elkaar kunt krijgen.

Een zacht ei koken: hoe lang moet je het ei koken?

Hoe je een zacht ei koken moet, hangt van verschillende dingen af. Het maakt namelijk behoorlijk veel verschil of je de eieren met het koude water gaat opzetten of dat je de eieren pas toe gaat voegen als je het water al aan de kook hebt. De versheid van het ei dat je gaat gebruiken maar ook het formaat van het ei spelen een behoorlijk grote rol mee. Tevens of het ei uit de koelkast komt of niet is van belang.

Er zijn een aantal dingen waar je misschien wat aan hebt. We gaan hierbij uit van een medium maat ei (M). Als je een ei op gaat zetten met het koude water dan reken je de tijd vanaf het moment dat het water kookt. Een zacht ei kook je drie minuten, een halfzacht ei 4 tot 5 minuten en een hard ei 7 minuten.

Doe je het ei er pas in als het water al kookt, dan kun je een zacht ei koken in 3 tot 4 minuten. Een halfzacht ei in 5 tot 6 minuten en een hard ei in 8 minuten. Toch blijft het nog steeds min of meer uitproberen. Want als het ei bijvoorbeeld heel erg vers is, dan komt er een minuut extra bij. Haal je het ei linea recta uit de koelkast? Dat is prima, maar dan moet je ook een minuut extra in rekening brengen. Een groot (L) of een extra groot (XL) ei moet 1 tot 2 minuten extra koken en een klein (S) ei een minuut minder

Zacht ei koken niet voor iedereen weggelegd

Een zacht ei koken is niet voor iedereen weggelegd. Niet iedereen vindt het zachte eigeel lekker. Daarnaast wordt het wit van het ei ook gelijk een stuk zachter. Mensen hebben het dan vaak over een ‘snotterig ei’. En dat is iets waar je van moet houden. Als je een zacht ei wilt koken dan weet je nu in ieder geval waar je zoal rekening mee moet houden. Een zacht ei is voor de ene persoon een perfect ei, voor de andere persoon is dat juist een halfzacht of een hard gekookt ei. Smaken verschillen nou eenmaal. Maar een zacht ei is toch wel erg populair. Zo kun je stukjes brood roosteren en die er dan in dippen. Veel kinderen vinden dat bijvoorbeeld heerlijk. Hoe je het ei ook gaat koken, als je een zacht ei koken wilt, weet je nu in ieder geval hoe je dat voor elkaar moet krijgen. Het is allemaal niet zo heel erg ingewikkeld, als je de tijd, de maten en de versheid en of het wel of niet uit de koelkast komt maar goed in de gaten houdt.

Een ei bakken

Categorieën Koken

Een ei bakken. Voor sommige mensen is het alledaagse kost en voor anderen is het een heel gedoe. Er zijn in ieder geval verschillende manieren om een ei te bakken. Mey een gebakken ei kun je dus erg veel variatie aanbrengen. Het is ontzettend lekker op een boterham, over de nasi heen en ga zo maar door.

Een spiegelei bakken

Een ei bakken kan dus op meerdere manieren. Zo kan het bijvoorbeeld op een hoog vuur in de olijfolie. Hierdoor zal het eiwit lekker krokant worden. Je kunt het ook doen zoals de Amerikanen het vaak doen. Zij noemen dit eggs over easy. Daarbij wordt het spiegelei aan allebei de kanten gebakken. Maar de voorkeur bij ons gaat toch echt uit maar een spiegelei waarbij het eiwit net aan gaar is met een warme, lopende dooier. Zo’n ei bak je op de volgende manier.

Eerst breek je het ei in een kommetje. Vervolgens verhit je een flink stuk roomboter in een pan met een dikke bodem. Dit alles doe je op een laag vuur. Daarna strooi je een kleine hoeveelheid zout over de bodem van de pan. Dan laat je het ei in de pan glijden als de boter gesmolten is en het nog niet aan het schuimen is. Daarna zoek je een deksel die kleiner is dan de pan zelf en die wel over het ei zelf heen zal passen, maar de dooier niet aan zal raken. Deze zet je over het ei heen. Dan laat je in pakweg 3.5 tot 4 minuten het eiwit net aan gaar worden en strooi je er een beetje zout overheen. Daarna haal je het spiegelei met een schuimspaan uit de pan.

Zo simpel kan het niet alleen zijn, dat is het ook. Je hoeft niet allemaal ingewikkelde dingen in de keuken uit te halen om een lekker ei te kunnen bakken. Zoals je ziet is het vrij eenvoudig te doen. Maar let er wel op dat je met beleid aan het werk gaat. De dooier van het spiegelei is heel fragiel. Voor je het weet is de dooier gewoon kapot. Het gebakken ei is natuurlijk nog steeds lekker, maar het zachte en hele eigeel dat je zo graag wilde hebben is dan kapot. Dat is natuurlijk zonde. Maar zoals met alles, oefening baart kunst. Als je het een aantal keren goed hebt weten te oefenen, zal je merken dat het al een heel stuk beter gaat. En binnen ene mum van tijd maak ook jij het perfecte spiegelei klaar. Even lekker een eitje bakken voor je vriend of vriendin en je verrast hem of haar zomaar met een heerlijk romantisch ontbijt op bed.

Een goed ei bakken kan dus op meerdere manieren. Kies uiteindelijk het gebakken ei uit waar jij het meest van kunt genieten. Alleen zo zal je de smaak extra weten te waarderen. En bij dat ei bakken wensen wij je uiteraard ontzettend veel plezier. Probeer het allemaal gewoon uit en je vindt vanzelf jouw eigen perfecte gebakken ei, waar je iedere morgen heerlijk van kunt smullen.

Lees dit artikel en leer meer over SEO voor recepten websites

Categorieën Uncategorized
werken aan je recepten website

Als je een website hebt of ontwikkelt, dan wil je gevonden worden door zoekmachines. Door goede SEO-technieken toe te passen, wordt je website gemakkelijk gevonden. Denk er bijvoorbeeld aan dat je er tijd, moeite, expertise, talent en vaardigheid in stopt. Daarnaast zorg je voor feitelijk accurate content, die duidelijk is geschreven en volledig is. Wat sommige personen echter niet weten, is dat je voor verschillende typen websites andere SEO-technieken toepast. In dit artikel vertellen we je over SEO voor recepten websites.

De juiste SEO voor recepten websites

We hebben je verteld dat je verschillende SEO-technieken toepast bij verschillende soorten websites. Bij websites die recepten bevatten, zie je vaak gele sterren in Google. Dergelijke sterren zijn een onderdeel van SEO voor recepten websites. Ze zorgen ervoor dat de desbetreffende websites opvallen. De sterren verwijzen naar reviews. In Google vallen ze onder de term “rich snippets”. Deze informatie zegt wat over je recept. Denk er bijvoorbeeld aan dat iemand op zoek is naar een recept voor schuimpjes. Jij hebt dit recept op je website.

Daarbij beschrijf je dat je 4 eieren nodig hebt, waarvan je alleen de eiwitten zal gebruiken. Je hebt ook 250 gram fijne kristalsuiker en een citroen nodig. Hierbij beschrijf je bovendien welke extra benodigdheden handig zijn, zoals bakpapier, een spuitzak, lepel, een schone kom en een mixer. Vervolgens vertel je iets over de bereiding. Misschien kun je ook variaties van het recept beschrijven waarbij er geen ei nodig is. Tegenwoordig zijn veel personen namelijk veganisten, dus ze eten geen eieren. Voor welke uitleg je ook kiest, je kunt niet falen zo lang elk onderdeel correct en begrijpelijk is beschreven. Aan de hand van deze uitleg en ook de smaak van je recepten, geven bezoekers je een goede beoordeling. Met een goede beoordeling en de gouden sterren onder je website, valt je website extra op. Het straalt tevens meer vertrouwen uit. Dit zorgt voor een hoger doorklikpercentage.

Wat kun je nog meer doen?

Misschien lijkt dit alles te eenvoudig. Kun je met alleen duidelijke recepten en goede reviews de nummer één positie in Google bereiken? Het antwoord op deze vraag is nee. Je past namelijk ook andere technieken toe op het gebied van SEO voor recepten websites. Wij sommen deze technieken voor je op:

  • Zorg er allereerst voor dat je website vindbaar is en geïndexeerd kan worden;
  • Implementeer “rich snippets” op je site;
  • Zorg voor kwalitatief goede pagina’s en recepten;
  • Je content moet betrouwbare informatie bevatten over jouw vakgebied;
  • Creëer interne en externe links;
  • Kies voor de juiste zoekwoorden, zoals in het geval hierboven “schuimpjes”.

Er zijn nog meer factoren die je helpen om beter te scoren in zoekmachines. Je kunt daarom een SEO training of cursus volgen. Op die manier weet je precies waar je op kunt letten bij het optimaliseren van je website. Je zorgt er dan zelf voor dat je website goed vindbaar wordt. Aarzel niet en laat jouw recepten website hoog scoren in zoekmachines. Zo ben je gemakkelijk vindbaar en krijgt je website meer bezoekers!

Welke dieren leggen eieren?

Categorieën Uncategorized

Dat vogels eieren leggen dat weten we natuurlijk allemaal. We eten ze van de kip, we nuttigen kwarteleieren en andere soorten. Maar het zijn niet alleen de vogels die eieren kunnen leggen. Er zijn namelijk ook een behoorlijk aantal andere dieren en dus diersoorten die dat doen.

Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de reptielen, insecten, vissen en zelfs miljoenen jaren geleden de dinosauriërs. Een ei is niets meer dan een door een vrouwelijk dier gemaakt product. Deze ontstaat na het bevruchten door een zaadcel en het kan uitgroeien tot een levend organisme, een nakomeling van het dier in kwestie. Als de nakomeling zich ontwikkelt in een ei, noemen we dit oviparie. Als de nakomeling zich ontwikkelt in het lichaam van de moeder, zoals bij mensen, noemen we dit vivipare.

Zoogdieren doen het ook!

Zoogdieren leggen ook eieren. Het zijn er misschien wel een stuk minder, maar ze zijn er wel. Er zijn namelijk 4 soorten zoogdieren die eieren leggen. Dat zijn het vogelbekdier en 3 soorten mierenegels. Beide soorten komt voor in Australië, Tasmanië en Nieuw-Guinea. Het zijn dus niet zoogdieren die je overal zomaar tegen zou kunnen komen.

De kans dat je een ei vindt van een vogelbekdier of een mierenegel is heel erg klein. Mierenegels leggen 1 klein, leerachtig eitje en plaatsen dat direct in een tijdelijk buidel op de onderbuik. Vogelbekdieren broeden wel, maar verlaten zelden het nest. Als de moeder het nest verlaat, sluit ze de ingang naar het nest zorgvuldig af.

Zogen ze dan wel? Zeker! De kleine mierenegel komt in de buidel uit het ei. In de buidel zitten ook de melkklieren van de moeder, zodat het jong meteen kan zogen. Bij het vogelbekdier komt de moedermelk uit de talgklieren waarna de melk als een soort plasjes op haar buik liggen. De jongen drinken dat, nadat ze uit het ei zijn gekomen natuurlijk.

Eieren voor consumptie

Alle andere zoogdieren leggen dus geen eieren. En lang niet alle eieren zijn natuurlijk voor menselijke consumptie. Zoals de eieren van insecten bijvoorbeeld. Alleen al omdat deze enorm klein zijn. Als mensen richten wij ons voornamelijk op de eieren van het gevogelte en de vissen. Denk hierbij bijvoorbeeld maar eens aan kaviaar. Iets wat door veel mensen gegeten wordt en gezien wordt als een delicatesse. Het zijn dan ook vaak veel meer nakomelingen die daar uit voortkomen. Vooral als je kijkt naar de vissen en de insecten. Het gaat hierbij om veel meer aantallen. Het zijn dan ook uiteraard veel kleinere eitjes.

De meeste eieren die we eten komen uiteindelijk van de kip. Het is het dier zoals in de kinderboeken dat wat wij het beste kennen als een dier dat eieren legt. Er wordt gekeken of er een embryo in het ei zit alvorens het verkocht gaat worden. Het komt dan ook zeer zelden voor dat er een kuiken in een ei gevonden wordt als hij open wordt gemaakt.

Als je bijvoorbeeld reptielen als huisdier gaat nemen, zijn dat wel dingen waar je rekening mee moet houden door bijvoorbeeld speciale lampen en dergelijke aan te schaffen. Het is een mooi proces om mee te maken, vooral als de kleintjes uiteindelijk uit het ei komen. Oviparie blijft een bijzonder fenomeen.